Cijena usluga

Posredovanje

Kada prodajete nekretninu, treba Vam Posrednik koji vodi cjelokupni proces posredovanja. Posrednik je nepristrana ali važna osoba koja nastoji uskladiti želje i potrebe obiju strana te ponuditi rješenje radi postizanja dogovora.

Provizija za posredovanje naplaćuje se od prodavatelja prilikom prodaja nekretnine – u visini 3% ukupnog postignutog iznosa kupoprodajne cijene + PDV (3,75%).

Zapamtite da posrednik nema ovlasti donijeti obvezujuću odluku, no njegova je uloga pretvoriti konačni dogovor u obvezujući ugovor koji potpisuju obje strane radi zaključivanja prodaje.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Premium usluga procjene vrijednosti nekretnine

Vrijeme je dragocjeno, kao i Vaša nekretnina.

Vrlo je rašireno pogrešno mišljenje da je procjena vrijednosti nekretnine nešto što se obavlja brzo i jednostavno. Premda možda mislite da agencije lupaju brojeve kako im dođe, to je daleko od istine.

U Marisu se ponosimo time što volimo izdvojiti vrijeme kako bismo se pobrinuli da naše procjene budu što točnije. Nije da samo prošetamo oko Vaše nekretnine, napravimo par fotografija i na temelju cijena ostalih nekretnina u okruženju predložimo cijenu.

Naprotiv, nastojimo na miru i temeljito upoznati lokalno okruženje, proći kroz hrpu papirologije i prevrnuti svaki kamen u potrazi za odgovorima. Kada napokon dođemo do prave cijene, možete biti sigurni da ćete izvući najviše za svoju nekretninu, i to u najbržem mogućem roku.

Zato minimalna naknada za procjenu nekretnine iznosi 150 eura. Mjerodavnu procjenu svoje nekretnine možete ponijeti sa sobom gdje god želite i koristiti kako god želite.

Odaberete li nas za posrednike sasvim je razumljivo da će se naknada za procjenu nekretnine oduzeti od ukupnog troška prilikom prodaje nekretnine za cijenu koju smo obećali.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Virtualni staging

Prva stvar koju će većina kupaca vidjeti je Vaš oglas na internetu.

Ako se to kupcima ne svidi, nekretninu neće ni posjetiti. Ako je ne posjete, neće ni dati ponudu. A ako ne daju ponudu, nećete prodati svoju nekretninu.

Virtualni staging koristi kombinaciju fotografije, grafičkog dizajna i 3D prikaza kako bi se osiguralo da prva slika koju kupci vide dočara puni potencijal Vaše nekretnine.

Za 500 eura fotografirat ćemo Vašu nekretninu i napraviti pravo čudo, stoga je na Vama samo da se opustite i dopustite kupcima da dođu do Vas.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

Na tržištu nekretnina video je sve.

Gotovo 20% modernih kupaca želi pogledati video Vaše nekretnine prije nego li uopće pogleda cijenu. To znači da Vam za osiguravanje glatke prodaje treba profesionalni snimatelj.

Da, zvuči kao puno posla kako biste dobili tek 25% više posjeta, ali definitivno se isplati.

Više posjeta = više novaca

Kupci koji žele pogledati video i odluče se za razgledavanje, su zapravo oni koji zaista žele i kupiti. U svojim očima oni su se obvezali. Štoviše, dat će Vam bolju ponudu od onih koji traže samo slike.

Za iznos od najmanje 800 eura dobit ćete profesionalan promo video koji kao da vrišti KUPI ODMAH. 

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Panoramsko snimanje dronom (10 fotografija)

Pogled na Vašu nekretninu iz zraka i njezino mjesto u istarskom snu dobitna su kombinacija za privlačenje pažnje potencijalnih kupaca.

Oduvijek je fotografiranje iz zraka bilo rezervirano za one koji si mogu priuštiti privatni helikopter. Danas, zahvaljujući tehnološkom čudu bespilotnih letjelica s kamerom, sada i Vi možete iskoristiti prednosti panoramskih snimaka koje su nekada bile rezervirane za elitu.

Za samo 200 eura, ulaganjem u stručno znanje našeg pilota drona, što uključuje 10 obrađenih fotografija, više ćete nego vratiti svoj novac.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Profesionalno fotografiranje (20 fotografija)

Ako je fotografija umjetnost, onda je fotografiranje nekretnina stvaralačka umjetnost.

A sad zamislite što se događa kada svoju nekretninu spojite sa stručnim okom i najsuvremenijom kamerom.

Osvjetljenje, kut snimanja i kadar zajedno pridonose stvaranju simfonije.

Uzak hodnik postaje velika galerija. Vaša kuhinja izgleda poput onih iz najpoznatijih kulinarskih emisija.

Kažu da kamera može podebljati vrijednost nekretnine za 10.000 eura.

Stoga, izdvajanjem iznosa od 1500 eura za profesionalno fotografiranje više se nego pokriva taj trošak.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Deluxe paket staginga nekretnine

Što je zajedničko profesionalnom fotografiranju, uređenju interijera i održavanju?

Pomoću njih nekretnina dobiva na cijeni.

Tzv. home staging podiže nekretninu na potpuno novu razinu i u konačnici donosi više novaca u Vaš džep.

Naš deluxe paket uključuje:

1. Staging

Zamislite kako će dobro Vaša nekretnina izgledati ako je povjerite u ruke stručnjaku. Onome tko zna točno što treba napraviti kako bi se Vaša nekretnina prodala po višoj cijeni. 

Naš stručnjak za staging napravit će sve što je potrebno da pogura cijenu nagore. Pobrinut će se za angažiranje dekoratera i davanje uputa, odabir opreme i dekorativnih detalja. Kada završe i kupci konačno stignu u razgledavanje vidjet će je u njezinu najboljem izdanju.     

2. Čišćenje

Nekretnina koja je ugodna, gostoljubiva i čista prodaje se brže i za više novaca.

Razmislite o tome. Jedna od prvih stvari koju ljudi primjećuju kada Vam dođu u kuću ili stan je čistoća, gledaju je li čist ili ne. U restoranu možete preći preko spore usluge, no zauvijek će Vam ostati u sjećanju prljavi toalet. 

Ako se nekretnina ne očisti kako treba, dolazi do smanjenja njezine cijene, stoga, zašto riskirati?

Kada spojite čistoću i dobro dotjeranu nekretninu – dobijete tajni sastojak za brzu prodaju.

3. Fotografiranje

Sada kada imate toliko čistu nekretninu da se doslovno može jesti s poda, čak i Ikein salon izgleda zastarjelo. Trenutak je da pokažete cijelome svijetu zašto je Vaša nekretnina najbolja na tržištu.

I sad, uzmite sve to u obzir i stavite se u kožu kupca. Vidjeli ste slike i bukirali ste razgledavanje. U Vašoj glavi, znate da zvuči predobro da bi bilo istinito, pa smanjujete očekivanja.

Stiže dan razgledavanja. Stižete ispred nekretnine i pozdravljate svog agenta. On Vam predaje dokumentaciju koja sadrži sve informacije o dotičnoj nekretnini, i vodi Vas do ulaznih vrata.

Vaš agent stavlja ključ u bravu, vrata lagano klize i širom se otvaraju. Odmah primjećujete ulazni prostor koji odiše toplinom i gostoljubivošću, a Vi ispuštate dah za koji niste ni znali da zadržavate u tijelu.

Bili ste u krivu. Nekretnina izgleda još bolje uživo. I može biti Vaša.

Svugdje gdje pogledate uspijevate vidjeti sebe. Kuhinja je čista i miriše po cimetu. Kupaonica je besprijekorna. Osjećate se kao doma. Svaka prostorija u koju ulazite samo čini nekretninu sve poželjnijom.

I tako, razgledavanje polako završava. Vrijeme je za odlazak. No, duboko u svom srcu osjećate da ste odlučili. Ovo je nekretnina za Vas.

Home Staging je MOĆAN. Ali ima svoju cijenu. U pravilu, dobro dotjerana nekretnina košta u prosjeku između 1% - 3% ukupne vrijednosti nekretnine.

To je ulaganje koje radite unaprijed kako biste kasnije zaradili više. Upitajte se, možete li si uopće priuštiti NE napraviti home staging?

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Lokacijska informacija i namjena zemljišta

Prilikom prodaje nekretnine, važno je znati sve moguće o namjeni prostora.

Ne doznate li koji će vanjski čimbenici negativno utjecati na vrijednost Vaše nekretnine, to Vas u konačnici može koštati novaca.

Još gore, ako Vaša nekretnina uključuje zemljište koje ima razvojni potencijal, ali ne udovoljava kriterije za dobivanje građevinske dozvole, pronalazak pravih kupaca postaje još teža misija.

No, upoznavanjem potencijalnih kupaca s onime što mogu ili ne mogu učiniti sa zemljištem, ide Vama na ruku.

Za one koji kupuju kuću, saznanje da prvi susjed ne može podignuti grdosiju od 3 kata i time narušiti pogled znači da možete mirno spavati.

Kod zemljišta, znati točno što developeri nekretnina mogu napraviti je bitno. Sada možete ciljati prave developere. Što znači da samo pokazujete svoju nekretninu onima kojima je potrebno ono što imate. To ubrzava prodaju. Što je nekretnina kraće na tržištu, troškovi će biti manji, a profit veći.

Možemo Vam pribaviti sve informacije koje su Vam potrebne za samo 400 eura.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).

 

Upit o uvjetima i mogućnostima priključenja građevinskog zemljišta na infrastrukturu

Kada prodajete zemljište developerima, građevinska dozvola je tek početak.

Dug je popis onoga što developeri moraju znati prije nego li uopće Vaše zemljište uzmu ozbiljno u razmatranje. A te informacije nije lako pronaći – osim ako ne znate gdje tražiti i koje obrasce ispuniti.

Dostupnost vodoopskrbne mreže, elektroenergetske mreže, kanalizacijske mreže, pristupnog puta, pa čak i pokrivenost internetom, igraju ulogu u konačnoj odluci developera. Ta informacija najčešće „čuči“ zaključana iza zidova mukotrpne birokracije.

Jedan pogrešan potez može Vas baciti nekoliko mjeseci unatrag, a kad je posrijedi zemljište – vremenski okvir prodaje je bitan.

U samo nekoliko dana moguće je puno izgubiti. Tvrtki kojoj treba ono što imate. Spremna je platiti i puno više. Na Vašoj lokaciji. No, odlučili su se za nekog drugog samo zato što niste imali sređene papire na vrijeme.

Početni ulog od 400 eura znači da ne morate brinuti o nikakvoj papirologiji. Sve će biti po PS-u. Pribavit ćemo developerima sve što im je potrebno kako bi Vaše zemljište pretvorili u svoj novi projekt.

Napomena* Na sve usluge iz cjenika obračunava se dodatno i PDV (25%).