Skip to content

Želim

Kupiti

Usluga Traženja Nekretnine

Dosta Vam je gubljenja vremena na pretraživanje interneta u potrazi za nekretninom iz snova?

Dovoljno je da pronađete iskusnog agenta koji će pripremiti teren za Vas. Tada sve što Vi morate učiniti je pregledati uži popis nekretnina koje odgovaraju Vašim potrebama i odlučiti koje su vrijedne Vašeg vremena.

Ako Vam ideja da se opustite i prepustite nama brigu oko traženja nekretnine zvuči primamljivo, onda je Usluga traženja nekretnine upravo ono što Vam treba.

Evo kako to funkcionira.

Korak 1

Prvi poziv

Znate točno što želite, znate da nekretnina postoji, ali je jednostavno još niste pronašli. Vaše vrijeme je dragocjeno. Stoga, zašto ga gubiti na samostalno traženje kada sve što morate učiniti je rezervirati 20-minutni poziv preko Zooma s jednim od naših iskusnih agenata?

Za vrijeme tog poziva, pitat ćemo Vas sve što trebamo znati o Vašoj nekretnini iz snova, a to je:

 • Veličina nekretnine koju tražite
 • Tip nekretnine
 • Vaše idealne lokacije
 • Udaljenost od mora
 • Vaš budžet

Nakon što postavimo kriterije i doznamo tko ste, što želite, i vremenski okvir koji Vam najviše odgovara, vrijeme je za odabir jedne od naše dvije opcije.

1. Opcija: Osnovno traženje

Pretražit ćemo sve nekretnine iz naše baze podataka, izraditi uži popis nekretnina koje odgovaraju Vašim potrebama i obavijestiti Vas ako nekretnina koja odgovara Vašem opisu bude dodana u našu bazu podataka.

2. Opcija: Premium traženje

Premium traženje nije ograničeno na nekretnine iz naše baze podataka. Mi ćemo doslovno posjetiti sve web stranice, nazvati sve ostale agente za nekretnine i biti Vaši osobni predstavnici u istarskom svijetu nekretnina.

Ova opcija je za ozbiljne kupce, za one koji žele da netko za njih prevrne svaki kamenčić u Istri radi pronalaska prave nekretnine za njih. Da, to ima i svoju cijenu, ali od tog trenutka na dalje, sve što trebate učiniti je opustiti se i prepustiti teži dio posla nama.

Nakon što ste odabrali opciju koja Vam odgovara i postavili kriterije, vrijeme je za sklapanje Ugovora o posredovanju u prometu nekretnina kako bismo bili sigurni da razumijete naše i svoje obaveze, prije nego li se krene u daljnji proces kupnje nekretnine.

Nakon potpisa Ugovora, otvorit ćemo Vam Maris korisnički račun i početi tražiti nekretnine koje zadovoljavaju Vaše potrebe u Istri. (Ovo je trenutak u kojem se još uvijek možete povući ako ne mislite ozbiljno).

Ako odaberete 1. Opciju, ostatak procesa opisan je u Vodiču za kupce.

Međutim, ako želite Premium uslugu, nastavite čitati, jer će Vaše putovanje biti nešto drugačije.

Korak 2

Razgledavanje

Sad tek kreće prava zabava. Pretražit ćemo sve nekretnine za prodaju u Istri koje zadovoljavaju Vaše kriterije i početi za Vas sastavljati uži popis nekretnina za odabir.

Iz Vaše perspektive, to će biti nešto poput nekakvog online spoja i sve što trebate učiniti je svajpati udesno nekretnine koje su privukle Vašu pažnju. No, za razliku od online spojeva, mi kao Vaši posrednici na terenu pobrinut ćemo se i napraviti sve potrebne provjere kako ne biste postali žrtva prijevare.

To znači da ćemo prije nego li osobno krenete u razgledavanje bilo koje nekretnine mi razgledati nekretnine koje želite vidjeti umjesto Vas, fotografirati, snimiti video i napraviti snimke nekretnine i okolnog područja dronom iz zraka, dati svoje profesionalno mišljenje o nekretnini i obaviti osnovne provjere podobnosti kako bi se uvjerili da je sve uredno i zakonito.

Napomena: Ipak, preporučujemo angažiranje odvjetnika za detaljnu provjeru papirologije prije kupovine nekretnine.

 • Nakon što smo za Vas razgledali nekretninu i dali Vam sve informacije koje su Vam potrebne, vrijeme je za sastavljanje novog užeg izbora i donošenje odluke o tome koje nekretnine želite osobno razgledati na miru.
 • Mi ćemo Vam organizirati smještaj, prijevoz, i plan obilaska željenih nekretnina. Cilj nam je osigurati da Vaš boravak u Istri bude što ugodniji kako biste se što bolje mogli usredotočiti na pronalazak najbolje nekretnine za Vas. 
 • Nakon što pogledate sve što ste željeli pogledati, vrijeme je da to prespavate i razmislite jesu li se Vaši kriteriji u međuvremenu promijenili. Ako jesu, tada iznova krećemo s razgledavanjem uzimajući u obzir te nove kriterije.
 • Sada kada ste pronašli pravu nekretninu za Vas – sve što morate učiniti je potpisati Potvrdu o rezervaciji i možemo prijeći na sljedeći korak.
Korak 3

Ponuda i pregovori

Da, agenti odgovorni za prodaju nekretnine su vjerojatno već odradili većinu posla da bi došli do prodajne cijene, provjerili da je sve čisto i zakonito, ali naš je posao zaštititi Vaše interese. To znači da ćemo se osloniti na vlastite resurse i kontakte i pobrinuti se da Vas ne oderu po džepu.

 1. Nakon što smo pronašli Vašu idealnu nekretninu, napravit ćemo analizu tržišta. Što to znači? To znači da ćemo početi tražiti sve informacije koje su potrebne radi usporedbe sa nekretninama sličnih karakteristika na tom području.

  Kriteriji kao što su tip nekretnine i Vaši planovi otvaraju cijeli niz pitanja koja zahtijevaju lokalne stručnjake. Na primjer, ako namjeravate graditi na nekom zemljištu, trebat će Vam dozvole za gradnju, arhitekt, itd., a ako se pak namjeravate baviti iznajmljivanjem privatnog smještaja, možda ćete se morati obratiti nekoj turističkoj agenciji.

  U svakom slučaju, kako biste se uvjerili da predmetna nekretnina zadovoljava Vaše trenutačne i dugoročne potrebe, i prikladna je za planiranu namjenu, važno je u ovoj fazi angažirati odgovarajuće stručnjake kako biste bili sigurni da se radi o nekretnini koja je uistinu ona prava za Vas.
 2. Potom, vrijeme je za detaljan pregled nekretnine. Tom prilikom tim stručnjaka provjerava sve od temelja do klimatizacije kako bi se uvjerili da je vrijednost nekretnine točno procijenjena.
 3. Nakon toga poslat ćemo ponudu prodavatelju na razmatranje. Prodavatelj može ponudu prihvatiti, odbiti ili dati protuponudu. Ako iznese protuponudu, započinju pregovori u kojima mi imamo ulogu posrednika kako bismo osigurali postizanje dogovora na obostrano zadovoljstvo.
 4. Prije izrade glavnog ugovora uzima se u obzir stanje utvrđeno prilikom pregleda nekretnine. Na primjer, ako je prilikom pregleda utvrđeno da je nešto slomljeno ili se treba popraviti, trošak popravka bit će dodan u konačne uvjete Kupoprodajnog ugovora prije nego li se bilo što potpiše.
Korak 4

Financijska pitanja

Prije svega, potreban Vam je Osobni identifikacijski broj (OIB).

Ako želite kupiti nekretninu u Hrvatskoj morate imati OIB, s obzirom da Vam je OIB potreban za rješavanje bilo kakvih financijskih poslova u Hrvatskoj. Vaš je OIB povezan s Vašim računom u banci, s porezom koji plaćate, računima za režije, itd.

Otvaranje bankovnog računa u Hrvatskoj – nije nužno, ali se preporučuje.

Ne morate otvoriti bankovni račun u Hrvatskoj da biste kupili nekretninu, ali preporučujemo da to učinite, jer cijeli proces postaje lakši i jednostavniji.

Za to će Vam trebati putovnica, osobna iskaznica i OIB. U banku ćete se trebati uputiti osobno jer većina banaka ne šalje PIN kodove na adrese izvan Hrvatske. Osim toga, morat ćete ujedno potpisati dokumentaciju o privatnosti i zaštiti osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europske unije (GDPR).

Korak 5

Zaštita Vaše investicije

Sada kada je Vaša ponuda prihvaćena i potpisale su je sve strane, vrijeme je za uplatu pologa od 5 % na poseban agencijski založni (escrow) račun radi rezervacije nekretnine dok se ne obave sve formalnosti. To znači da se nekretnina efektivno čuva za Vas do zaključivanja posla.

Kao Vaši agenti, proći ćemo svu dokumentaciju s Vašim odvjetnicima kako bismo još jednom provjerili da je sve u redu i da su svi papiri o nekretnini uredni, točni i ažurni. Ako nemate odvjetnika, možemo Vam preporučiti pouzdanog odvjetnika koji govori Vaš materinji jezik.

U ovoj fazi, Vi kao kupac s jedne strane i prodavatelji s druge dobivate na uvid nacrt ugovora prije službenog potpisivanja kod javnog bilježnika. Ako jedna od strana nije hrvatski državljanin, u samom procesu biti će potrebno ishoditi Uvjerenje o namjeni zemljišta. Ovaj proces može trajati od jednog do dva tjedna. Za to će Vam biti potreban OIB i bankovni račun.

Napomena: Također, možemo organizirati da se potpisivanje obavi od kuće i da se potom potpisani dokumenti pošalju poštom ili e-mailom.

Nakon što se prikupe i provjere svi dokumenti i nakon što se glavni kupoprodajni ugovor potpiše i ovjeri kod javnog bilježnika, od Vas (kupca) očekuje se uplata ostatka kupoprodajne cijene.

Korak 6

Zaključivanje posla

Hip hip hura, stigao je dan zaključivanja posla! Čestitamo, bliži se kraj Vašeg putovanja.

Sve što trebate još učiniti je platiti u cijelosti kupoprodajnu cijenu (prodavatelju), tako da prodavatelj može izdati Tabularnu izjavu (potvrda o isplati kupoprodajne cijene u cijelosti) kojom se potvrđuje da je novi vlasnik ispunio sve svoje obaveze i dopušta mu se upis prava vlasništva u zemljišnim knjigama. Ovaj proces može trajati 1-3 radna dana.

Kao Vaši posrednici, pobrinuti ćemo se da se sve režije prebace na Vaše ime i da sklopite odgovarajuća osiguranja. Imajte samo na umu da rješavanje papirologije može potrajati i do nekoliko mjeseci. No, budite sigurni da ćemo se kao Vaši posrednici pobrinuti da sve prođe što je glađe moguće.

Povesti ćemo Vas u završni obilazak nekretnine, ne bi li se uvjerili da se ništa neočekivano nije dogodilo u posljednjih nekoliko sati.

3.    Sada je konačno stigao trenutak da Vam predamo ključeve Vašeg novog doma! Ako odlučite organizirati nekakvu ludu zabavu povodom useljenja, nemojte zaboraviti pozvati i nas.

ČESTITAMO!

Posjedujete nekretninu u Istri!

Korak 7

Postprodaja

Predmetna nekretnina sada je Vaša, no to ne znači da Vaš odnos s nama time prestaje.

Najbolji agenti imaju prilično dug popis lokalnih kontakata koji šaljemo na zahtjev kako biste na nekretnini izmijenili ono što smatrate potrebnim ili kako biste si jednostavno olakšali selidbu.

Ovo su neki od kontakata koji bi Vam mogli zatrebati:

 • Tvrtke za selidbe: Pronaći pouzdanu tvrtku za selidbe koja će osigurati da sve stvari stignu čitave na željenu lokaciju teže je nego što mislite. Ako Vam je potrebna pomoć oko pronalaska tvrtke kojoj možete vjerovati, jednostavno pitajte nas.
 • Arhitekti: Sada kada imate svoju novu nekretninu, možda razmišljate o tome da napravite nekakve izmjene na nekretnini. Lokalni arhitekti dobro znaju što najbolje odgovara lokalnom okruženju. Stoga, imati ih na brzom biranju može biti od velike koristi.
 • Dizajneri interijera: Uređenje interijera može biti pravi izazov! Srećom, dizajner interijera može to odraditi za Vas. Možemo Vas povezati s osobom koja će Vašu viziju znati pretvoriti u stvarnost.
 • Stručnjaci za hortikulturu: Gotovo svi žele uvesti nekakve promjene u svoj vrt i pritom imati na raspolaganju stručnjake koji im u tome mogu pomoći.
 • Građevinari: Pronaći građevinsku tvrtku gnjavaža je kroz koju većina ljudi radije ne bi prolazila, a za pronalazak dobrih građevinara potrebna su određena lokalna znanja koja možda nemate.
 • Majstori: Traženje stolara, vodoinstalatera, bravara itd. nije lako pa čak ni u svijetu u kojem svi koriste Googleovu tražilicu. Stoga, umjesto da čitate na stotine recenzija, dovoljno je da pitate nas koga bismo mi izabrali.
 • Servisi za čišćenje: U doba nakon pandemije bolesti Covid-19 čistoća nikad nije bila važnija. Imati na raspolaganju profesionalni servis za čišćenje koji će sve još jednom počistiti prije nego što uđete u svoj novi dom, znači da nećete samo biti bez brige, nego ćete i svu svoju energiju moći usmjeriti isključivo na raspakiravanje.
 • Usluge održavanja nekretnine: Uvijek je korisno imati kontakt lokalne tvrtke za održavanje jer će biti Vaš as u rukavu kada nešto pođe po zlu, pogotovo ako se radi o kući za odmor.
 • Turističke agencije: Ako je Vaša nova nekretnina zapravo poslovna investicija i želite privući turiste u svoj kutak Istre, tada Vas možemo spojiti s pouzdanim i uspješnim turističkim agencijama s dokazanim iskustvom. Sve što Vi trebate učiniti je opustiti se i uživati u svom novom izvoru prihoda.

Ako među ovim uslugama koje su spomenute nema onih koje tražite, samo nas nazovite. Pronaći ćemo stručnjaka koji Vam može pomoći u svojoj mreži kontakata.

Na kraju krajeva, ipak ste vi sada dio Marisove obitelji.